Маркування харчових продуктів, які перетинають митний кордон України з метою подальшого їх митного оформлення повинна містити наступну інформацію:

  • загальна назва харчового продукту;
  • номінальна кількість харчового продукту;
  • склад харчового продукту, із зазначенням переліку назв використаних при виготовленні інших продуктів харчування, харчових добавок;
  • харчову та енергетичну цінність;
  • кінцевий термін реалізації або дату виготовлення і термін придатності;
  • умови зберігання;
  • найменування та адресу виробника і місце виготовлення;
  • умови використання (якщо такі передбачені);
  • наявність компонентів з генетично модифікованої сировини (якщо використання компонентів передбачено нормативними документами на даний харчовий продукт);
  • застереження щодо вживання харчового продукту певними категоріями (групами) населення (діти, вагітні, люди похилого віку, спортсмени, хворі тощо);
  • іншу інформацію, передбачену нормативними документами.

Для харчових продуктів, що містять генетично модифіковані організми та / або мікроорганізми в кількості більш як 0,9 відсотка, крім вищевказаної інформації, обов’язкове зазначення кількісного та якісного складу цих компонентів в продукті.

Маркування не фасованих харчових продуктів здійснюється державною мовою України в установленому для певних харчових продуктів порядку.

У маркуванні забороняється наводити інформацію про їх лікувальні властивості без дозволу Міністерства охорони здоров’я України.