Необхідна допомога в митно-брокерських послуг з очищення вантажу з Гани (горішки кеш’ю) Чи можливо це і що для цього потрібно.

Для ввезення та митного оформлення продуктів харчування необхідно:

  1. Бути юридичною особою, акредитованим на будь-якій українській митниці.
  2. Пройти акредитацію в Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України після чого там же отримати «Карантинний дозвіл на імпорт» (КДІ). Див. ПКМУ від 12 травня 2007 N 705
  3. Отримати санітарно-гігієнічний висновок в МОЗ. Для цього потрібні зразки товару, завезені в Україну.
  4. Товар повинен бути промаркований українською мовою. Маркування харчових продуктів, що ввозяться на територію України »
  5. Товар повинен супроводжуватися фітосанітарним сертифікатом країни відправлення, виданий відповідними органами.

Вищевказане необхідно для того, щоб вантаж прибув на кордон України.

Після чого починається митне оформлення, яке складається з 2-х частин:

1) фітосанітарний контроль;
2) митне оформлення.

Для проходження фітоконтролю необхідно:

1) відібрати зразки відповідно до норм фітослужби;
2) відвезти їх на експертизу;
3) оплатити послуги фітослужби;
4) отримати акт експертизи.

Тільки після цього починається процес митного оформлення.